Twitter подав до суду на Маска, щоб змусити його завершити угоду

Читать на русском
Twitter подала до суду на Ілона Маска, щоб змусити його завершити угоду щодо купівлі соціальної мережі.
nytimes.com

Компанія Twitter подала до суду на американського бізнесмена-мільярдера Ілона Маска, щоб змусити його завершити угоду щодо купівлі соціальної мережі.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Позов було подано до Канцелярії Делавера у вівторок. «У квітні 2022 року Ілон Маск уклав зобов'язуючу угоду про злиття з Twitter, пообіцявши докласти всіх зусиль для укладання угоди. Менш ніж через три місяці Маск відмовляється виконувати свої зобов'язання перед Twitter та його акціонерами, тому що угода більше не слугує його особистим інтересам», – йдеться у позові Twitter.

Рейтинг мільярдерів: у яких країнах найбільше заможних людейДо рейтингу Bloomberg входить 500 мільярдерів із 48 країн. Найбільше багатіїв у США та Китаї.

CNN припустив, що позов призведе до тривалої судової тяганини, щоб визначити, чи може Twitter змусити Маска закрити угоду або, принаймні, змусити його заплатити мільярд доларів, зазначений у початковій угоді як плата за розрив.

Як пише телеканал, Маск спочатку заявив, що хоче купити Twitter, щоб знищити ботів. Потім бізнесмен висловив стурбованість тим, що в соцмережі більше ботів, ніж повідомлялося публічно.

Деякі аналітики припустили, що Маску просто потрібен привід для виходу з угоди, вартість якої зараз здається завищеною після падіння акцій Twitter та ринку технологій загалом.

«Влаштувавши публічне видовище, щоб ввести Twitter у гру, і запропонувавши, а потім підписавши зручну для продавців угоду про злиття, Маск, мабуть, вважає, що він – на відміну від будь-якої іншої сторони, на яку поширюється договірне право штату Делавер – вільний передумати, розгромити компанію, порушити її діяльність, знищити акціонерну вартість та піти», – йдеться у позові Twitter.

Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо, що Ілон Маск укладає угоду про покупку Twitter Inc. за 44 мільярди доларів.

У середині травня бізнесмен оголосив про тимчасове припинення угоди через підрахунки кількості фейкових та спамерських акаунтів.

9 липня стало відомо, що Маск відмовився від покупки Twitter через те, що компанія не виконала договірних зобов'язань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: