Білий дім заперечив перевірку компаній Маска на наявність загроз нацбезпеці

Читать на русском
При цьому, представниця Білого дому відмовилася коментувати відносини адміністрації Байдена з Маском або його ділові відносини з іншими країнами.
фото: EPA

Повідомлення про те, що Сполучені Штати обговорюють проведення перевірки щодо національної безпеки деяких підприємств Ілона Маска, «не відповідають дійсності».

Про це повідомляє Reuters, з посиланням на заяву речниці Білого дому Карін Жан-П'єр.

Як зазначається, відповідаючи на запитання про інформацію Bloomberg News минулого тижня, що представники адміністрації Байдена обговорюють, чи повинні деякі з підприємств Маска пройти перевірку щодо ризиків для національної безпеки, Жан-П’єр сказала: «Ці повідомлення не відповідають дійсності... Перевірка національної безпеки - це неправда».

Жертва пропаганди чи профан у політиці: що Ілон Маск говорив і що зробив для УкраїниІлон Маск підірвав Twitter своїм планом щодо закінчення війни в Україні. Що мільярдер раніше говорив та чим допомагав Україні – на інфографіці.

При цьому, представниця Білого дому відмовилася коментувати відносини адміністрації Байдена з Маском або його ділові відносини з іншими країнами.

Раніше Bloomberg повідомляв, що в адміністрації президента США Джо Байдена хочуть перевірити на відповідність умовам нацбезпеки деяких із підприємств Ілона Маска, в тому числі угоду на купівлю Twitter за $44 млрд супутниковою мережею Starlink компанії SpaceX.

Як зазначали у ЗМІ, офіційним особам США не сподобалися нещодавні погрози Маска припинити постачання супутникової служби Starlink в Україну і те, що чиновники вважають все більш дружньою позицію мільярдера щодо росії.

Нагадаємо, зі ЗМІ стало відомо, що компанія SpaceX звернулася до Міністерства оборони США із проханням профінансувати послуги супутникових інтернет-терміналів Starlink в Україні.

Також Маск назвав суму щомісячних видатків на обслуговування Starlink в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: