Ілон Маск купує Twitter за 44 мільярди доларів – подробиці

Читать на русском
Відомий бізнесмен, голова SpaceX Ілон Маск купує компанію Twitter за 44 млрд доларів, підтвердили в компанії.

Ілон Маск у понеділок, 25 квітня, уклав угоду про купівлю Twitter Inc. за 44 мільярди доларів у рамках транзакції, яка передає контроль найбагатшій людині світу над платформою соціальних медіа, з мільйонами користувачів і світовими лідерами.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Проведення цієї угоди стане найбільшим придбанням в історії технологій і, ймовірно, матиме суттєві наслідки протягом наступних років для мільярдів людей, які використовують соціальні мережі.

Як зазначається, обговорення угоди, яке минулого тижня виглядало невизначеним, прискорилося на вихідних після того, як Маск попросив акціонерів Twitter надати інформацію про фінансування своєї пропозиції. Сторони опрацьовували угоду всю ніч після зустрічі у неділю.

Під тиском Twitter почав переговори з Маском про купівлю компанії за запропонованою ціною $54,20 за акцію.

Угода була одноголосно схвалена правлінням компанії, і, як очікується, буде завершена цьогоріч. Для фінансування угоди Маск залучив 25,5 млрд дол боргового та акціонерного фінансування та надасть близько 21 млрд доларів власного капіталу.

При цьому, така угода завершує роботу Twitter як публічної компанії з моменту її первинного публічного розміщення в 2013 році.

«Свобода слова – це основа функціонуючої демократії, а Twitter – це цифрова міська площа, де обговорюються питання, життєво важливі для майбутнього людства», – йдеться у заяві Маска.

Водночас, після цієї новини акції Twitter зросли приблизно на 6%.

Зазначимо, що Ілон Маск почав скуповувати акції Twitter на початку цього року. А 14 квітня він публічно заявив про бажання купити соцмережу. Однак тоді, на Волл-Стріт засумнівалися в тому, чи вистачить Маску грошей для покупки, а в Twitter вжили заходів, які заблокували можливість для Маска накопичувати акції далі.

Нагадаємо, що Starlink Ілона Маска став найбільш завантажуваним застосунком в Україні.

Раніше міністр Михайло Федоров звернувся до засновника SpaceX Ілона Маска з проханням забезпечити Україну станціями Starlink та доступом до супутникового Інтернету. Той схвально відгукнувся на прохання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: