В Офісі генпрокурора розповіли, скільки разів росія вдарила по енергооб'єктах України

Читать на русском

Від початку повномасштабного вторгнення країна-агресор здійснила 85 атак на об'єкти електроенергетики України. З них тільки 51 удар здійснено у жовтні.

Про це повідомляє генеральний прокурор Андрій Костін, якого цитує прес-служба ОГП.

Згідно з даними відомства, від початку повномасштабного вторгнення збройними силами країни-агресора здійснено 85 атак на об’єкти електроенергетики, з них 51 - у жовтні.

Зазначається, що найбільше ударів по об’єктам критичної інфраструктури завдано у Дніпропетровській області – 8, Львівській – 6, Вінницькій – 5, Сумській – 4, Харківській – 4, у Києві – 4.

В день Організації Об’єднаних Націй, яка була заснована 77 років тому, генпрокурор закликав ООН продовжити боротись за мир та безпеку, і в контексті цієї боротьби підтримати створення Міжнародного трибуналу для агресора.

«Це політика знищення українців через створення умов, непридатних для життя. З наближенням зими російське керівництво свідомо позбавляє людей базових речей: води, електрики, тепла. Так само як свідомо прирікало на голодну смерть під час Голодомору 1932-1933 років. Це - тероризм і воєнний злочин», - зазначає Костін.

Нагадаємо, що Зеленський назвав кількість випущених росією ракет та попросив Ізраїль допомогти закрити небо.

Раніше в ОПУ розповіли, скількох українців залишили без світла російські ракетні удари.

Також стало відомо, що масштаб руйнувань ударів 22 жовтня може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: