На Рівненщині майже повність відновили електропостачання, в інших областях – частково

Читать на русском
Станом на вечір суботи, 22 жовтня, на Рівненщині майже повність відновили електропостачання після атаки рф, в Одеській та Хмельницькій області – частково.
izbirkom.org.ua

Станом на вечір суботи, 22 жовтня, на Рівненщині майже повність відновили електропостачання після атаки рф, в Одеській та Хмельницькій області – частково.

Про це у вечірньому відео зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Продовжуємо ліквідацію наслідків сьогоднішніх ударів терористів по нашій інфраструктурі. Географія цього чергового масованого удару дуже широка: Волинь, Одещина, Хмельницька область, Кіровоградська область, Дніпропетровщина, Рівненська область, Миколаївщина, Запорізька область та інші. Основна мішень терористів – енергетика», – заявив він.

Зеленський вкотре закликав уважніше ставтеся до необхідності свідомо споживати електрику.

241 день війни. Звернення Володимира Зеленського до українцівЗе!Президент

Наразі подачу світла частково вдалося відновити в Одеській та Хмельницькій області. На Рівненщині до більшості домогосподарств вже також подають електрику. За словами президента, є позитивні звіти також з інших областей.

«Я хочу подякувати всім, хто задіяний у цій роботі: енергетикам, працівникам комунальних служб і місцевого самоврядування, урядовцям і бізнесу, який також допомагає. Усі разом ми зараз показуємо, що українське життя неможливо зламати», – додав він.

Нагадаємо, сьогодні вранці по Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. Росія масово атакувала ракетами міста України. Вибухи пролунали у Київській, Одеській, Хмельницькій, Рівненській, Чернівецькій, Львівській областях та у Луцьку. У деяких обласних центрах частково зникло світло та вода.

Повітряним силам ЗСУ вдалося збити 18 крилатих ракет ворога під час ранкової атаки. Проте відомо й про влучання. Зокрема, об'єкт енергетики у Луцьку, який був атакований, повністю знищено, відновити його наразі неможливо. Крім цього, в Одеській, Миколаївській і Кіровоградській областях російські війська вразили чотири об'єкти критичної інфраструктури. На Рівненщині постраждала енергетична система, крім цього є руйнування приватних будинків та адмінбудівель.

Наразі відомо, що окупанти з початку доби, 22 жовтня, випустили по Україні 36 ракет. Внаслідок ударів без електропостачання залишилися майже 1 451 603 споживачів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: