Шмигаль назвав області-лідери з економії електроенергії

Читать на русском
Українці за вчорашній день змогли зменшити споживання електрики більше ніж на 5 відсотків. Найбільше вдалося заощадити чотирьом областям.

Українці за вчорашній день змогли зменшити споживання електрики більш ніж на 5%. Найбільше вдалося заощадити чотирьом областям.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у п'ятницю, 21 жовтня, у Telegram.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Вчора українці у вечірні години знизили споживання на 5,4%, порівняно з попереднім днем. Це і є наша відповідь ворогу і так потрібно продовжувати! Особливо варто відмітити Чернівецьку, Хмельницьку, Полтавську та Сумську області, де було найбільше зниження споживання. Давайте всією країною продовжувати допомогу нашій енергосистемі та енергетикам і для цього економно використовувати електроенергію», – написав він.

Прем'єр закликав українців продовжувати допомагати нашій енергосистемі та енергетикам і для цього економно використовувати електроенергію.

Нагадаємо, в Укренерго попередили, що у четвер та п'ятницю, 20 та 21 жовтня, по всій території України знову можливі тимчасові відключення електроенергії через удари російських окупантів. Громадяни також попросили мінімізувати споживання світла.

Сьогодні вранці через зростання рівня споживання електроенергії у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях запровадили віялові відключення.

В ОПУ попереджали, що потрібно бути готовим до відключень не лише світла, а й води та тепла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: