В ОПУ розповіли, скількох українців залишили без світла російські ракетні удари

Читать на русском
В результаті російських ракетних ударів по енергоструктурі в різних областях без світла залишилися майже 1,5 млн українців.
фото: ДСНС

В Україні внаслідок ракетного ударів російських військ по енергетичних об'єктах у суботу, 22 жовтня, без електропостачання залишилися майже 1 451 603 споживачі.

Про це заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомляє в Telegram.

«Чергова зухвала атака окупантів на нашу інфраструктуру. Ворог продовжує бити по енергетичних об’єктах в різних областях нашої країни», — зазначив представник ОПУ.

Згідно зі слоавами Тимошенка, станом на 14 годину, унаслідок ракетних ударів у Хмельницькій області від електропостачання відключені 672 тисяч абонентів, у Миколаївській — 188 тис. 400, у Волинській області — 102 тис., у Черкаській — 242 тис., у Рівненській — 174 тис. 790, у Кіровоградській — 61 тис. 913, Одеській — 10 тис. 500 абонентів.

В Одеській, Волинській, Рівненській та Кіровоградській областях підтвердили удари по енергооб'єктахОкупанти сьогодні вранці завдали ракетних ударів по об'єкту енергетичної інфраструктури на Одещині та Кіровоградщині, а також на Волині.

Тимошенко також розповів, скільки загалом силами ППО було знищено російських ракет.

«Всього силами ППО знищено 18 ракет. Фахівці одразу починають ремонтні роботи на місцях ураження», — наголосив посадовець.

Нагадаємо, що сьогодні вранці по Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. Росія масово атакувала ракетами міста України. Вибухи пролунали у Київській, Одеській, Хмельницькій, Рівненській, Чернівецькій, Львівській областях та у Луцьку. У деяких обласних центрах частково зникло світло та вода.

Раніше ми повідомляли, що масштаб руйнувань сьогоднішніх ударів може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня.

У Луцьку під час атаки вибуховою хвилею було пошкоджено приватний будинок, одна людина отримала опіки. Пізніше окупанти завдали повторного ракетного удару по Волинській області. Знову постраждали об'єкти енергетичної інфраструктури.

Згодом стало відомо, що росіяни ракетами повністю зруйнували один з об'єктів енергетики в Луцьку.

Додамо, що в Одеській, Миколаївській і Кіровоградській областях російські війська вразили чотири об'єкти критичної інфраструктури.

Наразі вже вимушено застосували обмеження енергопостачання у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: