На Харківщині сьогодні стартував опалювальний сезон – ОВА

Читать на русском
До тепла почали підключати лікарні та житлові будинки. Крім того, в області відновлюють пошкоджені окупантами котельні.
24 канал

У Харкові та області від сьогодні, 22 жовтня, стартував опалювальний сезон. При цьому, ведуться роботи з відновлення котелень, пошкоджених російськими окупантами.

Про це повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов на сторінці адміністрації у Telegram.

Згідно зі словами Синєгубова, до тепла почали підключати лікарні та житлові будинки. Крім того, в області відновлюють пошкоджені окупантами котельні.

«Продовжуємо відновлювати котельні, які постраждали від російської агресії. Близько 11 котелень ми плануємо завершити до 5 листопада. Частково вони вже відновлені та планово розпочнуть свою роботу», - розповів Синєгубов.

Опалювальний сезон 2022-2023: як підготуватися до найважчої зими в історії УкраїниПро те, як найбільш надійно підготуватися до опалювального сезону 2022-2023, який обіцяє стати найважчим в історії України – в матеріалі Слово і діло

При цьому, керівник області також зазначив, що складна ситуація із опаленням на деокупованих територіях. Наприклад, в Ізюмі з 24 котелень вціліли лише 6. Так що в таких ситуаціях, за словами Синєгубова, кожен будинок буде індивідуально опрацьовуватися, щоб його оптимально забезпечити опаленням.

Нагадаємо, що у деяких регіонах України, зокрема, у Києві, почали включати опалення в четвер, 20 жовтня.

Через удари росії по об'єктах енергетичної інфраструктури, необхідності економити газ і вугілля в квартирах українців буде не так тепло, як раніше.

Окрім цього, стало відомо, що українці, які отримували субсидії минулого опалювального сезону, автоматично отримають їх і цього року.

Раніше «Слово і діло» писало, як влада готується до опалювального сезону в умовах війни.

Також ми зібрали поради, як українцям підготуватися до зими та можливих перебоїв з енергопостачанням.

Водночас, з інфографіки можна дізнатися, скільки коштують комунальні послуги в країнах Європи, і як перед опалювальним сезоном змінилися ціни на газ та електрику.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: