Київ розпочинає опалювальний сезон: хто першими отримає тепло

Читать на русском
Київ з 7 жовтня розпочинає опалювальний сезон – спочатку тепло подадуть до лікарень, шкіл, дитсадків.
t.me/vitaliy_klitschko

Столиця з 7 жовтня розпочинає опалювальний сезон – спочатку тепло подадуть до лікарень, шкіл, дитсадків та інших закладів соціальної сфери.

Про це повідомив мер Віталій Кличко у Telegram.

Вартість комуналки в Європі: як змінюються тарифи перед опалювальним сезономЯк у Європі зростають тарифи на газ та електрику, скільки коштують комунальні послуги – на інфографіці Слово і діло.

«Сьогодні Київ розпочинає опалювальний сезон для закладів соціальної сфери – столичних лікарень, шкіл, дитсадків та інших закладів сфери. Таке рішення сьогодні ухвалила Рада оборони міста»,– написав він.

Кличко уточнив, що підключатимуть об'єкти до тепла індивідуально – за заявками їхніх керівників. Керівники цих установ самостійно визначатимуть доцільність або поки що недоцільність включення тепла. Щоб, з одного боку, забезпечити комфорт перебування у приміщеннях, а з іншого – не витрачати даремно тепло.

Більшість закладів соціальної інфраструктури оснащені індивідуальними тепловими пунктами, що дозволяють регулювати постачання тепла та максимально ефективно використовувати енергоносії, зазначив він.

«Що стосується житлових будинків, то міська влада орієнтуватиметься на погодні умови, щоб рішення про початок підключення тепла було виваженим та раціональним», – додав мер.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський попередив, що на українців чекає складна зима, проте влада до неї готується.

Раніше мер Києва закликав городян запастися ковдрами та теплими пледами.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, скільки газу в українських сховищах перед найскладнішим опалювальним сезоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: