Тарифи на газ та опалення під час війни не підвищуватимуть: ВР запровадила мораторій

Читать на русском
Забороняється на час воєнного стану підвищувати тарифи на газ, тепло та послуги з постачання гарячої води.
Фото Слово і діло

Верховна рада впровадила заборону на підвищення тарифів на газ та тепло для населення на час воєнного стану та ще півроку після його закінчення.

Рішення було ухвалено на засіданні у п'ятницю, 29 липня. Законопроект №7427 підтримали 260 народних депутатів.

Опалювальний сезон: Чернишов розповів, якими будуть тарифи на тепло та температура у будинкахНаступний опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно, але оптимальна температура у будинках буде в межах 18-20 градусів.

«Мораторій буде діяти протягом воєнного стану в Україні та 6 місяців після. Забороняється підвищувати для всіх категорій споживачів тарифи на: послуги з розподілу природного газу; теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання); послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води», - розповів подробиці нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Законопроект також передбачає залучення міжнародної фінансової підтримки газового ринку на 125 млрд. грн. замість 188 млрд. грн., як планувалося раніше.

Нагадаємо, цей законопроект було ухвалено у першому читанні 21 червня. Згодом стало відомо, що до нього подали майже 3 тисячі правок.

Крім того, Верховна рада на період дії воєнного стану заборонила примусове стягнення заборгованості з фізосіб за житлово-комунальні послуги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: