Чи залишать субсидії цього опалювального сезону торішнім одержувачам: відповідь Мінсоцполітики

Читать на русском
Українці, які отримували субсидії минулого опалювального сезону, автоматично отримають їх і цього року.
Фото Слово і діло

Українці, які отримували субсидії минулого опалювального сезону, автоматично отримають їх і цього року – на сезон 2022-2023.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі телемарафону у вівторок, 20 вересня.

Найскладніша зима: чого чекати від «воєнного» опалювального сезону та як готується місцева владаОпалювальний сезон через війну в Україні буде найскладнішим за останні десятиліття. У матеріалі – коли увімкнуть опалення, на скільки тепло буде у будинках, чи отримають українці субсидії та як готуються до зими в облцентрах.

«Враховуючи агресію росії та повномасштабне вторгнення, було прийнято рішення про те, що всі субсидії, які люди отримували в минулий опалювальний період, тобто по квітень 2022 року, були автоматично без звернення людей продовжені та розраховані на наступний період, тобто до квітня 2023 року», – розповів Музиченко.

За його словами, зараз в Україні 2,2 млн. одержувачів субсидій, у майбутньому опалювальному сезоні очікується збільшення їх кількості до близько 2,5 млн.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль раніше запевнив, що уряд продовжить виплачувати субсидії під час воєнного опалювального сезону.

Минулого тижня у Кабміні прозвітували про готовність України до запуску опалення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: