Опалювальний сезон: яка мінімальна температура у приміщеннях у країнах Європи

Читать на русском

У деяких регіонах України, зокрема, у Києві, починають включати опалення. Через удари росії по об'єктах енергетичної інфраструктури, необхідності економити газ і вугілля в квартирах українців буде не так тепло, як раніше. Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, середня температура в будинках становитиме 18 градусів, а мінімально допустима – 16 градусів. «Слово і діло» з'ясувало, яка мінімально допустима температура у будинках мешканців деяких країн Європи.

Яка мінімально допустима температура у будинках мешканців деяких країн Європи – на інфографіці. В Україні цього опалювального сезону температурний мінімум складе 16 градусів.
Яка мінімальна температура у приміщеннях у країнах ЄвропиСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

З європейських країн, які ми розглядаємо, найнижча мінімально допустима температура буде у будинках українців.

У Швеції рекомендують підтримувати температуру від 20 до 24 градусів у приміщенні. Температуру нижче за 18 градусів там вважають ризикованою для здоров'я.

У Данії раніше рекомендували зберігати у приміщеннях температуру на рівні 21 градуса (а в окремих випадках 22-25 градусів). Але цього року через витрати на електроенергію мінімальну температуру у будинках знизять до 19 градусів.

У Швейцарії у рамках добровільної кампанії з енергозбереження також рекомендували знизити температуру у приміщеннях до 19 градусів. В Італії теж, щоб знизити залежність від російського газу, температуру в приміщеннях цієї зими рекомендували знизити на один градус – до 19.

У Німеччині та Великій Британії мінімально допустима температура становить 18 градусів.

У сусідній з нами Польщі також у рамках економії закликали знизити температуру у приміщеннях до 17 градусів. Аналогічно у Франції.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, як влада готується до опалювального сезону в умовах війни.

Також ми зібрали поради, як українцям підготуватися до зими та можливих перебоїв з енергопостачанням.

З інфографіки можна дізнатися, скільки коштують комунальні послуги в країнах Європи, і як перед опалювальним сезоном змінилися ціни на газ та електрику.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: