Опалювальний сезон в окупованому Мелітополі не розпочнеться – мер

Читать на русском
Через відсутність газопостачання у Мелітополі Запорізької області опалювальний сезон, швидше за все, не розпочнеться.
скрін з відео

Через відсутність газопостачання у тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області опалювальний сезон, швидше за все, не розпочнеться.

Про це повідомив міський голова Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

Опалювальний сезон 2022-2023: як підготуватися до найважчої зими в історії УкраїниПро те, як найбільш надійно підготуватися до опалювального сезону 2022-2023, який обіцяє стати найважчим в історії України – в матеріалі Слово і діло

«У Мелітополі 3 місяці немає газу, 95% опалювальних приладів працюють саме від газу. Проте рашисти обіцяють, що газ з’явиться. Так, у Бердянську він зник за 2 місяці до Мелітополя, проте досі не з'явився. Окупанти обіцяли запустити газ з 1 по 10 жовтня – вкотре обдурили», – розповів Федоров.

За його словами, росіяни анонсували завезення вугілля та дров на тимчасово окуповані території. Однак у Мелітополі всі котельні працюють виключно на газі.

«Опалювальний сезон має розпочатися за два тижні, але він не почнеться», – констатував мер.

Нагадаємо, опалювальний сезон також не зможе розпочатися в Луганській області, де зараз відбувається активна фаза деокупації регіону.

У Кабміні повідомили, що цього опалювального сезону температурний мінімум у житлових приміщеннях взимку буде знижено до 16 градусів, оскільки в умовах війни газ і вугілля слід використовувати економно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: