Росія може зберігати територіальні претензії на Харківську область – ISW

Читать на русском
Росія може зберігати територіальні претензії на Харківську область, але малоймовірно, що її війська досягнуть успіхів у цьому районі, враховуючи їхній нинішній стан.

Російські війська 18 жовтня провели обмежену наземну атаку у північній частині Харківської області. Це може говорити про те, що рф зберігає територіальні претензії на Харківську область, незважаючи на величезні втрати під час контрнаступу ЗСУ.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Глава ГУР озвучив новий прогноз щодо термінів закінчення війни в УкраїніДо кінця року українська армія значно просунеться вперед. А остаточно війна з росією має завершитися до літа 2023 року.

«Генштаб повідомив, що українські війська відбили атаку російських військ в Огірцевому, населений пункт за 2 км на південь від міжнародного кордону і приблизно за 50 км на північний схід від Харкова. Природа цього обмеженого наступу неясна, але це може свідчити, що російські війська продовжують наступальні операції поблизу кордону. Враховуючи нинішній стан російських наступальних можливостей в Україні, що постійно погіршується, малоймовірно, що російські війська досягнуть якихось успіхів у цьому районі», – заявили в ISW.

Крім того, аналітики зазначили, що Білорусь продовжує надавати свою територію та повітряний простір для підтримки російського вторгнення в Україну, але малоймовірно, що вона вступить у війну.

«Кадри із соціальних мереж з геолокацією показують, як російська військова техніка переміщається територією Білорусі залізницею, що узгоджується з попередніми оцінками ISW про те, що Білорусь продовжуватиме брати участь у війні як союзник без безпосередньої участі білоруських сил у бойових діях. Російські збройні сили майже напевно надто деградували, щоб найближчими місяцями знову відкрити північний фронт проти України з території Білорусі», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, з початку контрнаступу ЗСУ вже вдалося звільнити від російських окупантів майже 500 населених пунктів на Харківщині.

Стрімкий наступ ЗСУ застав окупантів зненацька. Втечу армії в міноборони росії назвали «перегрупуванням».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: