Прикордонники розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
На кордоні з Білоруссю не спостерігається змін кількісного складу та діяльності підрозділів Збройних сил Білорусі.

На кордоні з Білоруссю не спостерігається змін кількісного складу та діяльності підрозділів Збройних сил Білорусі.

«Ситуація напружена, проте, якщо говорити про лінію кордону, то ситуація залишається повністю контрольованою. Ми не фіксуємо змін у характері дій тих підрозділів Збройних сил Республіки Білорусь, які перебувають на посиленні кордону з Україною, ні в кількісному складі, ні в характері їхніх дій загалом», - розповів представник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону у неділю, 16 жовтня.

Лукашенко несподівано закликав Україну та рф до переговорів: «Давайте зупинимо війну та домовимося»Згідно зі словами білоруського диктатора, коли вийде призупинити бойові дії, можна буде розбиратися, хто правий, хто винен.

При цьому, за його словами, розвідка та відповідні підрозділи Сил оборони стежать за ситуацією на всій території Білорусі, оскільки рф зараз активно тисне на Білорусь, щоб вона приєдналася до війни проти України.

Представник Держприкордонслужби зазначив, що кордону з Білоруссю, як і кордону з росією, приділяється велика увага, щоб у разі потреби дати гідну відсіч ворогові.

«Наше головне завдання – посилити цей напрямок. Як і кордону з росією, так і кордону з Білоруссю приділяється важлива увага... щоб усі сили, які перебувають на посиленні цього напрямку, були готові дати гідну відсіч, якщо все ж таки на цьому напрямку або повторно спробують зайти підрозділи росії або якщо раптом Збройні сили Білорусі приєднаються до війни, тому що ми бачимо, що росія активно тисне на РБ», - сказав Демченко.

Нагадаємо, до Білорусі прибуде близько 9 тисяч російських солдат у рамках розгортання спільного угруповання військ.

Зазначимо, у неділю, 16 жовтня, росія почала перекидати до Білорусі військові літаки та вертольоти, які становитимуть авіаційну складову регіонального угруповання військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: