Стало відомо, скільки військової техніки росія відправить до Білорусі

Читать на русском
Російська федерація перекине до Білорусі понад 150 танків, 200 бойових броньованих машин та близько 100 гармат.
Getty Images

Російська федерація перекине до Білорусі понад 150 танків, 200 бойових броньованих машин та близько 100 гармат.

Про це повідомив начальник департаменту міжнародного військового співробітництва міноборони Білорусі Валерій Ревенко у Twitter.

У понеділок, 17 жовтня, стало відомо, що до Білорусі прибудуть близько 170 танків, 200 бойових машин та до 100 гармат та мінометів з рф. Військову техніку будуть використовувати у складі спільного угруповання військ.

«Загальна чисельність для прибуття в Білорусь складатиме до 9000 особового складу, близько 170 танків, до 200 ББМ і до 100 гармат і мінометів калібром понад 100 мм», – пише Ревенко.

Нагадаємо, у суботу, 15 жовтня, до Білорусі прибули перші ешелони із російськими окупантами, що входять до складу регіонального угруповання військ. Уже 16 жовтня, росія почала перекидати військові літаки та гелікоптери, які складуть авіаційну складову угруповання.

10 жовтня Олександр Лукашенко заявив, що домовився з путіним про розгортання «спільного регіонального угруповання військ».

Міністр закордонних справ країни Володимир Макей заявив, що рішення щодо введення режиму контртерористичної операції Олександр Лукашенко ухвалив після наради з керівниками правоохоронних відомств, спецслужб, керівництвом Збройних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: