Візит президента Німеччини до України готується – Зеленський

Читать на русском
Німецький лідер Франк-Вальтер Штайнмаєр все ж таки планує відвідати Україну в найближчому майбутньому.
архівне фотоpresident.gov.ua

Німецький лідер Франк-Вальтер Штайнмаєр все ж таки планує відвідати Україну в найближчому майбутньому. Наразі готується програма його візиту.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після телефонної розмови зі Штайнмаєром у четвер, 20 жовтня.

Скандал із візитом Штайнмаєра до Києва: видання Der Spiegel повідомило подробиціВидання Der Spiegel опублікувало подробиці скандалу з візитом Штайнмаєра в Києві, що не відбувся. Поїздка готувалася довго, а скасували її буквально в останній момент.

«Провів предметну та продуктивну розмову з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Подякував Німеччині за першу систему ППО IRIS. Ми маємо розгорнути повітряний щит над Україною негайно. Німеччина також допоможе Україні подолати наслідки ракетного терору росії!», – написав Зеленський у Twitter.

«Готуємо візит президента Німеччини до України», – додав президент.

Нагадаємо, напередодні видання Bild повідомило, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр скасував свій запланований на четвер, 20 жовтня, візит до України.

У квітні Франк-Вальтер Штайнмаєр хотів приїхати до Києва з делегацією президентів інших країн, але йому дали зрозуміти, що його візит є «небажаним».

Водночас Володимир Зеленський заявив, що не отримував від Штайнмайєра офіційного звернення щодо візиту.

Через цю історію канцлер Німеччини Олаф Шольц тоді також заявив, що не бажає приїжджати до Києва.

Андрій Мельник, який на той час був послом України в Німеччині, розкритикував таку позицію Шольца, заявивши, що не час вдавати з себе «ображену ковбасу».

Проте, 4 травня конфліктну ситуацію вдалося владнати і Штайнмайєр знову підтвердив готовність до переговорів із Володимиром Зеленським, незважаючи на недавній інцидент із зірваною поїздкою до Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: