Зеленський обговорив із президентом Швейцарії війну та санкції проти рф

Читать на русском
У четвер, 20 жовтня, глава держави Володимир Зеленський у Києві зустрівся зі своїм швейцарським колегою Іньяціо Кассісом.

У четвер, 20 жовтня, глава держави Володимир Зеленський у Києві зустрівся зі своїм швейцарським колегою Іньяціо Кассісом. Сторони обговорили анексію рф російський територій та санкції проти країни-агресора.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Вітаю в Києві президента Швейцарії Ігнаціо Кассіса. Цей візит свідчить про неможливість зберігати нейтралітет у часи викликів безпеки всього нашого континенту та людяності», - заявив Зеленський.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

За словами президента, сторони обговорили подальшу взаємодію у відповідь на терор росії. Зеленський подякував Швейцарії за принципове засудження злочинної спроби анексії територій України та підтримку санкційних пакетів ЄС.

Лідери країн обговорили нещодавні російські удари по інфраструктурі та енергетичним об'єктам України.

Також Україна та Швейцарія підписали Меморандум про партнерство у сфері цифрової трансформації. За словами президента, Україна планує поглибити співпрацю щодо сприяння відновленню держави через цифровізацію.

Нагадаємо, 12 жовтня влада Швейцарії схвалила внесення до списку санкцій більше 30 фізичних та юридичних осіб з росії у зв'язку зі спробою незаконної анексії частини території України.

Раніше Швейцарія приєдналася до сьомого пакету антиросійських санкцій Євросоюзу - зокрема, запровадила обмеження щодо російського золота.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: