Президент закликав українців знизити споживання електрики

Читать на русском
Володимир Зеленський випустив нове відеозвернення, в якому знову попросив українців обмежити споживання електроенергії. Також він розповів про результати експорту продовольства морським шляхом.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський закликав українців знизити споживання електроенергії у пікові години. Він підкреслив, що це допоможе енергосистемі України.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

За його словами, через ракетний терор росії доводиться у деяких містах і районах доводиться обмежувати постачання електрики, щоб вся система могла працювати. Однак цього можна уникнути, якщо свідомо поставитись до споживання у пікові години.

Зеленський: «росія вже в атмосфері поразки»14 жовтня Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що росія вже перебуває в атмосфері поразки у війні. Він зазначив, що країна-агресор може продовжувати лише шантажувати світ.

«Від 17:00 до 23:00 маємо скоротити наше споживання електрики. Це такий крок, який разом з іншими забезпечить поразку для російських терористичних планів», – зазначив Зеленський.

Президент також розповів, що Україні вдалося експортувати майже 8 мільйонів тонн продовольства морським шляхом – понад 300 суден. Зокрема, 60% обсягу відправили в Африку та Азію.

«Маємо зробити все, щоб український зерновий експорт тільки розширювався. Це й для наших людей робочі місця, і експортні доходи. Плюс кошти, щоб провести посівну наступного року. Але й для всього світу – одна з ключових гарантій стабільності», – наголосив глава держави.

Нагадаємо, Зеленський раніше заявив, що в Україні повністю відновили 15 енергетичних об’єктів, які російські окупанти намагалися знищити під час нещодавних обстрілів.

Також у п’ятницю, 14 жовтня, відбулися перемовини Володимира Зеленського та спадкоємного принца Королівства Саудівська Аравія Мухаммада бін Салмана. Саудівська Аравія виділить Україні пакет гуманітарної допомоги на суму в 400 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: