Сьогодні був важкий день, ранок нової російської терористичної атаки – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 17 жовтня, 236-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 17 жовтня, 236-го дня війни проти російських окупантів. Як зазначив український лідер, завершився черговий етап звільнення наших людей із російського полону.

Основне зі звернення президента України:

  • Сьогодні був важкий день. Ранок нової російської терористичної атаки. Години розбору завалів і ліквідації наслідків ударів. Вечір боїв за Україну й новин для України.

  • Відбувся черговий етап звільнення наших людей із російського полону – вдалося повернути 108 українок. Офіцерів, сержантів, рядових. Армія, ВМС, тероборона, Нацгвардія, прикордонниці. 96 – військовослужбовиці, із них 37 – евакуйовані з «Азовсталі». 12 – цивільні. Є серед звільнених сьогодні й ті, кого захопили в полон ще задовго до повномасштабної війни. Ми ні про кого з наших не забуваємо – усіх маємо повернути. І повернемо. Наша команда, що займається обмінами, продовжує цю роботу: Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Лубінець та інші.

  • Що більше російських полонених буде в нас, то швидше ми зможемо звільнити наших героїв. Про це має пам'ятати кожен український воїн, кожен командир на передовій.

  • Протягом усього дня триває розбір завалів у тих місцях, куди російським терористам все ж вдалося сьогодні влучити. У Києві вони вбили молоду родину, поціливши у житловий будинок іранським «Шахідом». Хлопець і вагітна дівчина на шостому місяці... володимир путін може записати собі чергове «досягнення» - убив іще одну вагітну жінку.

  • Загалом чотири людини вбито тільки цим «Шахідом». Були й інші влучання. Понад 25 населених пунктів нашої країни опинилися під ударами цієї ночі та вранці.

  • Просто зараз відбувається нова російська атака дронами – є збиття.

  • Світ може й повинен зупинити цей терор. Коли ми кажемо про потребу України в засобах протиповітряної й протиракетної оборони, ми кажемо про реальні життя, які забирають терористи. Нам вдається збивати частину ракет і дронів. Лише за 12 годин з 9-ї вечора неділі вдалося знищити 37 іранських «Шахідів» і кілька крилатих ракет.

  • Але щоб гарантовано захистити наше небо й звести до нуля можливості російських терористів, потрібно значно більше сучасних систем ППО і більше забезпечення ракетами для таких систем.

  • І це не тільки український інтерес. Що менше терористичних можливостей буде в росії, то швидше закінчиться й уся ця війна. Коли російські можливості для терору будуть знешкоджені нашими спільними з партнерами зусиллями, росії не залишиться нічого іншого, ніж думати про мир.

  • І я дякую всім нашим бійцям Повітряних сил, зенітникам, іншим воїнам, які залучені до протидії російським атакам! Кожна збита російська ракета і кожен знищений дрон – це врятовані життя.

  • Дякую також і всім, хто залучений до ліквідації наслідків ударів терористів: нашим рятувальникам, поліцейським, лікарям, енергетикам, комунальникам, очільникам місцевого самоврядування, урядовцям і представникам бізнесу, хто допомагає.

  • Сьогоднішній російський обстріл ракетами й дронами теж призвів до нових перебоїв з електрикою, але це виправляється. Відновлювальні роботи тривають. Така форма терору не дасть росії нічого навіть зараз, коли ми ще не маємо достатньої кількості систем ППО і ПРО.

  • Говорив сьогодні з президентом Обʼєднаних Арабських Еміратів. Подякував за підтримку України, зокрема на рівні ООН та інших міжнародних організацій. Предметно обговорили створену росією загрозу глобальній продовольчій безпеці. Я запевнив пана президента, що Україна може й буде залишатися гарантом продовольчої, а отже, й соціальної стабільності усіх наших партнерів.

  • Готуємося до важливих переговорів, що заплановані цього й наступного тижня, про подальшу оборонну й фінансову підтримку нашої країни.

Нагадаємо, що напередодні президент закликав українців знизити споживання електрики.

Раніше МЗС офіційно звинуватило Іран у співучасті в агресії проти України.

Також нагадаємо, що за сьогодні війська рф атакували Україну ракетами, авіацією та дронами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: