Гуменюк повідомила, наскільки змінилася ситуація на фронті після вибуху на Кримському мосту

Читать на русском
Дуже критичний у них стан зі спорядженням, з поставками, з логістикою. Майже все постачання російських окупаційних військ проходило саме через Кримський міст.
фото ТАСС

Вибух на Кримському мосту в суботу, 8 жовтня, значно погіршив стан російських окупаційних військ на півдні України. Загарбники наразі не отримують потрібного забезпечення.

Про це начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомляє в ефірі телемарафону.

«Дуже критичний у них стан зі спорядженням, з поставками, з логістикою, тому що дійсно підтягування резервів звідти відбувалось. Майже 75% цих постачань проходили саме через Кримський міст. Наразі навіть море на нашому боці, навіть природа проти того, щоб у них щось функціонувало, тому що навіть пороми зупинили через вітер», - зазначила Гуменюк.

Пожежа на Кримському мосту: чому загорівся найзахищеніший міст у Криму і що це означає для УкраїниПро те, чому стала можливою атака на Кримський міст, хто за неї відповідальний і що це означає для України та росії – в матеріалі Слово і діло

При цьому, спікерка додала, що ці факти впливають на забезпечення окупантів на півдні України. Російські окупаційні війська вже потерпають від нестачі обладнання, боєкомплектів та військової техніки.

Нагадаємо, що 8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту стався вибух та потужна пожежа. За словами окупаційної влади, на мосту вибухнув вантажний автомобіль. Дорожнє полотно було пошкоджене, кілька прольотів упали у воду.

У всеросійському союзі страховиків заявили, що збитки внаслідок вибуху становлять 200-500 мільйонів рублів.

Раніше ми повідомляли, що російські загарбники скаржаться на відсутність елементарних ліків та надії повернутися додому. Окупанти лікуються сечею через брак антибіотиків та медикаментів.

Основними причинами низької ефективності російських військ в Україні залишаються повсюдна корупція та погане логістичне забезпечення. До міста Пологи Запорізької області прибув підрозділ мобілізованих росіян, особовий склад якого частково одягнений у цивільний одяг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: