Через погане забезпечення мобілізовані окупанти прибули в Україну в цивільному одязі – Генштаб

Читать на русском
До міста Пологи Запорізької області прибув підрозділ мобілізованих росіян, особовий склад якого частково одягнений у цивільний одяг.
glavcom.ua

До міста Пологи Запорізької області прибув підрозділ мобілізованих росіян, особовий склад якого частково одягнений у цивільний одяг.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Залишається проблемним питання матеріального забезпечення військовослужбовців окупаційних військ, призваних за мобілізацією. Так, відзначено прибуття в місто Пологи Запорізької області підрозділу російської федерації, особовий склад якого частково одягнений у цивільний одяг», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що у збройних силах рф намагаються поповнити підрозділи, які зазнали втрат, тому командири всіх рівнів військово-морського флоту окупантів розпочали агітаційну роботу з особовим складом строкової служби щодо перспектив переходу на контрактну службу.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

У Генштабі також повідомляють, що протягом доби окупанти завдали 4 ракетні та 17 авіаційних ударів, здійснили до 10 обстрілів з РСЗВ. Ударів противника зазнали об’єкти та мирні громадяни більш ніж 20 населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також запуск ударних БпЛА з території Республіки Білорусь.

На інших напрямках російські окупанти звійснювали обстріли:

  • на Сіверському напрямку в районах населених пунктів Сеньківка, Прогрес Чернігівської області та Павлівка, Дмитрівка, Мезенівка, Бачівськ, Соснівка Сумської області.
  • на Слобожанському напрямку в районах населених пунктів Вовчанські Хутори, Гатище, Липці, Огірцеве, Стариця, Уди. Також ворог задіяв БпЛА для корегування вогню артилерії;
  • на Краматорському напрямку в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Вишневе, Зарічне, Надія, Першотравневе, Терни та Торське;
  • на Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог здійснював обстріли з танків та артилерії різних типів вздовж всієї лінії зіткнення.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстріляли понад 20 населених пунктів. Зокрема, Білогір’я, Вугледар, Времівка, Залізничне, Микільське, Новоукраїнка, Нескучне, Оріхів, Чарівне та Ольгівське.
  • На Південнобузькому напрямку під обстріл потрапили 35 населених пунктів вздовж всієї лінії зіткнення.

У Генштабі зауважують, що підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Новосадове на Краматорському напрямку, Яковлівка, Берестове, Бахмут, Бахмутське та Опитне на Бахмутському напрямку, Красногорівка, Невельське, Первомайське, Мар’їнка та Побєда на Авдіївському напрямку.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 30 ударів.

«Підтверджено ураження 23 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 7 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 6 БпЛА та один вертоліт ворога», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, британська розвідка повідомляла, що основними причинами низької ефективності російських військ в Україні залишаються повсюдна корупція та погане логістичне забезпечення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: