Путін погрожує зірвати зернову угоду, вже озвучив привід

Читать на русском
Путін погрожує закрити коридор для експорту українського зерна під приводом, що нібито зерновози могли використовувати для перевезення вибухівки для Кримського мосту.

Президент росії володимир путін погрожує зірвати зернову угоду, якщо підтвердиться, що «для вибуху Кримського мосту використовували зерновози».

Він сказав про це на пресконференції після саміту глав СНД, передають російські ЗМІ.

У Кабміні розповіли, скільки зерна вже експортували із портів УкраїниМайже за два місяці роботи «зернового коридору» з українських морських портів уже експортовано понад 5,5 млн. т аграрної продукції.

«ФСБ констатувала, що, швидше за все, вибухівку (для вибуху на Кримському мосту – ред.) було відправлено морем із Одеси. За допомогою зерновозів це зроблено чи ні – це питання. Відповіді на нього поки що немає. Але якщо гуманітарні коридори для постачання зерна до найбідніших країн використовуються для терактів, то, звичайно, це поставить під питання подальше функціонування цього коридору», – заявив путін.

Зазначимо, ще у вересні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба попереджав, що ближче до завершення дії зернової угоди будуть спроби її зірвати.

13 жовтня постпред росії при ООН заявив, що рф направила організації список вимог, у разі невиконання яких погрожує вийти з угоди про експорт зерна.

Нагадаємо, раніше путін погрожував «обмежити» експорт зерна з України «за деякими напрямками».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: