Президент заявив про повне відновлення 15 об’єктів, пошкоджених обстрілами рф

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що 15 енергетичних об'єктів, які були пошкоджені внаслідок обстрілів окупантів, вже повністю відновлені.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

В Україні повністю відновили 15 енергетичних об’єктів, які російські окупанти намагалися знищити під час нещодавних обстрілів.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

За його словами, в областях подекуди ще тривають відновлювальні роботи. Зокрема, у більшості регіонів встигли відновити технічну можливість постачання електроенергії.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Хоча в деяких містах і районах енергетики ще змушені застосовувати графіки стабілізаційних відключень, 15 обʼєктів, які російські терористи хотіли знищити, вже відновлені повністю. Відновимо й усі інші», – підкреслив глава держави.

Крім того, Зеленський закликав українців і надалі обмежувати споживанн електрики у пікові години. Так енергосистема зможе працювати стабільно.

Нагадаємо, 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Було завдано ударів по Києву, Харкову, Дніпру, Львову, Запоріжжю та іншим областям. Окупанти, зокрема, били по об'єктам енергетичної інфраструктури.

Влада закликала обмежити споживання енергії ввечері, щоб допомогти ремонтникам швидше відремонтувати лінії. Українці добровільно знизили споживання електроенергії у середньому на 10%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: