В «Укренерго» повідомили, чи чекати сьогодні ввечері на віялові відключення

Читать на русском
Сьогодні ввечері в Україні не планують відключати електрику, але українців, як і раніше, просять знизити споживання енергії в години пік.

Сьогодні ввечері в Україні не планують відключати електрику, але прохання знизити споживання енергії у вечірні та ранкові години пік залишається актуальним.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Сьогоднішній вечір може стати третім після терористичних атак росії, коли енергосистема зможе обійтися без примусових відключень. Наразі диспетчерський центр «Укренерго» не планує вводити обмежень енергоспоживання, ані в Києві та області та інших регіонах», – сказано у повідомленні.

Як зазначається, українці ввечері та 12 та 13 жовтня у години пік споживали менше єнергії, ніж у звичайний осінній день.

«Однак нам необхідно будь-що втримати нинішній рівень споживання. А краще - ще трохи скоротити його в години пік. Адже попри те, що ми не переступаємо межу, з кожним днем споживаємо все більше. Наприклад, 12 жовтня у вечірній пік споживання було на 4% нижче середнього показника, а 13 жовтня – лише на 2,2%», – повідомляють у компанії.

Українців знову закликали свідомо зменшувати споживання електроенергії вранці – з 8 до 11 години та ввечері – з 17 до 23 години.

Нагадаємо, українців уже кілька днів просять зменшити навантаження на систему електропостачання, оскільки багато об'єктів інфраструктури постраждали внаслідок масової ракети атаки росії 10 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: