У Мінінфраструктури розповіли, скільки суден з агропродукцією сьогодні вийшло з портів України

Читать на русском
У суботу, 15 жовтня, з морських портів України в рамках зернового коридору вийшли ще 7 суден з продовольством.
Mind.ua

За програмою «зернового коридору» у суботу, 15 жовтня, з портів «Одеса» та «Південний» вийшло сім суден з українською агропродукцією.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що відповідні судна завантажені 101 тисячею тонн продовольства, яке буде доставлене в країні Азії та Європи.

У Держдепі заявили, що росіяни знищили та захопили 15% зерносховищ УкраїниConflict Observatory заявила, що російські окупанти знищили або захопили до 15% українських зерносховищ.

При цьому, з моменту виходу першого судна з українським продовольством, враховуючи сьогоднішні судна, експортовано 7,5 млн тонн агропродукції.

Як повідомляється, загалом з українських портів вийшло 341 судно з агропродукцією, яка була направлена до країн Азії, Європи та Африки.

Нагадаємо, що одразу після вторгнення росія організувала масштабну контрабандну операцію із продажу краденого українського зерна. У схемі беруть участь щонайменше 30 суден, за допомогою яких росія продала зерна на суму щонайменше 530 млн доларів – гроші були витрачені на війну. Як росія краде українське зерно, зафіксовано на супутникових знімках.

Раніше ми повідомляли, що путін погрожує закрити коридор для експорту українського зерна під приводом, що нібито зерновози могли використовувати для перевезення вибухівки для Кримського мосту.

Наприкінці вересня із Одеси почали відправляти зерно нового врожаю-2022.

Також стало відомо, чому порт у Миколаєві не задіяний у «зерновому коридорі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: