У Кабміні розповіли, скільки зерна вже експортували із портів України

Читать на русском
Майже за два місяці роботи «зернового коридору» з українських морських портів уже експортовано понад 5,5 млн. т аграрної продукції.
Фото Ліга

Майже за два місяці роботи «зернового коридору» з українських морських портів уже експортовано понад 5,5 млн. т аграрної продукції.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков в ефірі телемарафону.

«За ці два місяці вже вивезли більш ніж 5,5 млн. т аграрної продукції. Це ми говоримо виключно про три порти, які працюють у рамках «зернової ініціативи», - заявив він.

Кім пояснив, чому Миколаївський порт поки не бере участі у «зерновому коридорі»Миколаївський морський торговельний порт зараз не може приєднатися до процедури експорту зерна з України через близькість до лінії бойових дій.

Кубраков зазначив, що загалом із портів Одещини вже вийшло близько 250 суден із продовольством, чотири з яких були зафрахтовані в рамках Світової продовольчої програми для постачання зерна найбіднішим країнам Африки.

За словами міністра, за вересень Україна експортувала майже 4 млн. т аграрної продукції через морські порти.

Нагадаємо, у вівторок, 27 вересня, у рамках «зернової ініціативи» із портів Одеси вийшло дев'ять балкерів з українською агропродукцією, серед них найбільший – MARAN EXCELLENCE.

Зазначимо, Україна, ООН, Туреччина та росія 22 липня підписали угоду (Україна та росія окремо) щодо безпечного проходу суден із зерном через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які були заблоковані після вторгнення рф 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: