Замах на крадіжку зерна: директора фірми відпустили під особисте зобов'язання

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у виді особистого зобов`язання до підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до директора торгового дому «Слобожанщина» Олексія Стрельнікова. Його вже обвинувачують у незакінченому замаху на заволодіння зерном вартістю понад 11 млн грн.

Таке рішення 26 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Раніше Стреліков був під домашнім арештом, проте прокурор не подавав певний час клопотань про продовження чи зміну запобіжного заходу. Пізніше детектив НАБУ подав клопотання про застосування до підозрюваного особистого зобов'язання.

«Клопотання старшого детектива Національного антикорупційного бюро України про застосування запобіжного заходу у виді особистого зобов`язання до підозрюваного (Олексія Стрельнікова – ред.) - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді особистого зобов'язання. Термін дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Олексія Стрельнікова – ред.), визначити до 14 жовтня 2022 року включно», – йдеться в рішенні.

Суд зобов'язав Стрельнікова прибувати на першу вимогу; не відлучатися за межі території України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти.

Також НАБУ і САП намагалися застосувати особисте зобов'язання до підозрюваного Сергія Ляхова, якому відводять роль організатора правопорушення. Проте суд не встиг його розглянути до скерування справи до суду і тому прокурор клопотання відкликав.

За версією слідства, у 2021 році приватне підприємство нібито передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву». Проте, як з'ясувалося, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям.

Завдяки злагодженим діям антикорупційних органів вдалося попередити вивезення державного зерна та запобігти завданню збитків державному підприємству на суму понад 12 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику державного підприємства «Хлібна база №76» Денису Стрельнікову, його родичу-директору приватної фірми Олексію Стрельнікову та організатору Сергію Ляхову. На сьогодні справу передано до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: