Як росія краде українське зерно – супутникові знімки

Читать на русском

Супутникові знімки від 19 та 21 травня зафіксували, як на російські кораблі в окупованому Севастополі вантажать крадене українське зерно.
edition.cnn.com

Нові супутникові знімки Maxar Technologies зафіксували, як два російські суховантажі завантажують українським зерном у порту окупованого Севастополя.

Про це повідомляє телеканал CNN.

На знімках, датованих 19 та 21 травня, показані пришвартовані кораблі «Матрос Позінич» та «Матрос Кішка» – у їхні відкриті трюми з конвеєра зсипається зерно.

Обидва кораблі покинули порт, згідно сайту відстеження суден MarineTraffic.com, при цьому «Матрос Позінич», що пливе через Егейське море, як стверджується, прямує до Бейрута, а «Матрос Кішка» все ще знаходиться в Чорному морі.

Телеканал наголошує, що важко точно сказати, чи завантажується судно вкраденим українським зерном. Але водночас анексований Крим виробляє мало зерна, на відміну від Херсонської та Запорізької областей. При цьому українські офіційні особи та джерела у галузі повідомили CNN, що російські війська на окупованих територіях спустошили кілька сховищ та вивезли зерно на південь.

Крім того, раніше в цьому місяці «Матрос Позінич» виконав аналогічну місію: завантажив зерно та відплив із Чорного моря до Середземного. Зрештою судно пришвартувалося у Латакії (Сирія).

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, росія заблокувала в українських портах понад 20 мільйонів тонн сільськогосподарських культур.

США та країни Європейського союзу розробляють маршрути для якнайшвидшого експорту українського зерна та кукурудзи. У росії, у свою чергу, хочуть скасування санкцій в обмін на деблокування портів.

За оцінкою Міністерства аграрної політики, російські окупанти вкрали понад 400 тисяч тонн зерна на території окупованих районів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: