Замах на крадіжку зерна: на керівника Хлібної бази поклали обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд зменшив заставу підозрюваного, проте поклав на нього знову майже весь перелік процесуальних обов'язків.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зменшив заставу, але поклав майже всі обов'язки на виконувача обов'язків державного підприємства «Хлібна база №76» Дениса Стрельнікова. Його вже обвинувачують у незакінченому замаху на заволодіння зерном вартістю понад 11 млн грн.

Таке рішення 26 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Стрельнікову визначали 454 тисячі грн застави з покладанням обов'язків, строк яких завершився. Проте прокурор САП подав клопотання про зміну запобіжного заходу на меншу заставу, але з покладанням нових обов'язків.

«Клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу підозрюваному (Денису Стрельнікову – ред.) у кримінальному провадженні № 52022000000000145 від 17.06.2022 - задовольнити частково. Застосований до підозрюваного запобіжний захід у виді застави в розмірі 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 454 000 грн, змінити в частині розміру застави, а саме зменшити його до 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 248 100 грн, який буде достатнім для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України», – йдеться в рішенні.

Також суддя поклав на підозрюваного наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі території України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з учасниками цього кримінального провадження та здати на зберігання закордонні паспорти.

За версією слідства, у 2021 році приватне підприємство нібито передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву». Проте, як з'ясувалося, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям.

Завдяки злагодженим діям антикорупційних органів вдалося попередити вивезення державного зерна та запобігти завданню збитків державному підприємству на суму понад 12 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику державного підприємства «Хлібна база №76» Денису Стрельнікову, його родичу-директору приватної фірми Олексію Стрельнікову та організатору Сергію Ляхову. На сьогодні справу передано до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: