Із Одеси почали відправляти замовникам зерно нового врожаю – ОВА

Читать на русском
Одеські зерновиробники розпочали відправку замовникам зерна нового врожаю-2022. Досить хліба і для внутрішніх потреб, також виконуються 70 заявок на експорт агропродукції.

Одеські зерновиробники розпочали відправку замовникам зерна нового врожаю-2022. Досить хліба і для внутрішніх потреб, також виконуються 70 заявок на експорт агропродукції.

Про це заявив 26 вересня представник Одеської ОВ Сергій Братчук під час брифінгу.

«Інтенсивність експорту агропродукції з України продовжує зростати насамперед через порти Великої Одеси. Якщо порівняти експорт вантажів у поточному році, то за півтора місяці їх вивезено закордонним замовникам більше, ніж залізничним та річковим транспортом за півроку. Ось і сьогодні з Одеського порту виходить черговий балкер із зерном, ще дев'ять суден наразі проходять перевірку фахівцями спільного Координаційного центру (складається з турецьких, російських та українських військових та представників ООН – ред.)», - зазначив Братчук.

За його словами, обсяг перевалки збіжжя довоєнного часу навряд чи вдасться досягти найближчим часом, але робиться все можливе для збільшення експорту української агропродукції.

Братчук зазначив, що наразі аграрії збирають урожай гречки, соняшнику, проса та проводять посівну кампанію. Зокрема, озимою пшеницею буде засіяно понад 540 тисяч гектарів.

Нагадаємо, Україна експортувала вже 4,58 млн тонн агропродукції «зерновим коридором», сьогодні з українських портів вийшли ще 11 суден.

Також зазначимо, що Миколаївський морський торговельний порт зараз не може приєднатися до процедури експорту зерна з України через близькість до лінії бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: