Кім пояснив, чому Миколаївський порт поки не бере участі у «зерновому коридорі»

Читать на русском
Миколаївський морський торговельний порт зараз не може приєднатися до процедури експорту зерна з України через близькість до лінії бойових дій.

Миколаївський морський торговельний порт зараз не може приєднатися до процедури експорту зерна з України через близькість до лінії бойових дій.

Про це повідомив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім під час брифінгу у четвер, 15 вересня.

Путін погрожує «обмежити» експорт зерна з УкраїниПутін заявив, що варто подумати про обмеження експорту українського зерна за деякими напрямками. Він збирається обговорити це з Ердоганом.

«На жаль, висновок був, що зараз ми не можемо приєднатися до «зернової угоди» через безпосередню близькість до лінії бойових дій. Тому про це можна буде говорити лише тоді, коли лінія бойових дій суттєво зміниться на нашу користь», – розповів Кім.

Зазначимо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв, що Україна розгляне можливість приєднання Миколаївського порту до «зернової ініціативи», якщо росія дотримається домовленостей щодо розблокування українських портів та забезпечення безпеки.

Нагадаємо, сьогодні з портів Одеса, Чорноморськ та Південний мають вийти ще 11 суден з українською агропродукцією. Усього на борту - 240 тисяч тонн.

12 вересня з українських портів вийшло дев'ять суден із агропродукцією. Усього – майже 164 тисячі тонн.

А 4 вересня з українських портів вирушили 13 суден, які перевозили 282,5 тис. тонн агропродукції. Це найбільший караван кораблів з початку реалізації «зернової ініціативи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: