САП скерувала до суду справу про спробу заволодіти зерном Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційний прокурор скерував до ВАКС обвинувальний акт стосовно трьох осіб, який обвинувачують у зловживаннях.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб , які причетні до створення злочинної схеми, реалізація якої могла завдати понад 12 млн грн збитків державному підприємству «Хлібна база №76».

Про це повідомляє прес-служба САП.

«3 жовтня прокурором САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт у справі стосовно виконувача обов'язків генерального директора ДП «Хлібна база №76», директора приватного товариства та фізичної особи, які причетні до створення злочинної схеми, реалізація якої могла завдати понад 12 млн грн збитків державному підприємству», – інформує прокуратура.

На сьогодні обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

За версією слідства, у 2021 році приватне підприємство нібито передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву». Проте, як з'ясувалося, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям.

Завдяки злагодженим діям антикорупційних органів вдалося попередити вивезення державного зерна та запобігти завданню збитків державному підприємству на суму понад 12 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику державного підприємства «Хлібна база №76» Денису Стрельнікову, його родичу-директору приватної фірми Олексію Стрельнікову та організатору Сергію Ляхову. В січні ВАКС відпустив Ляхова під особисте зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: