Зеленський прокоментував засідання «Рамштайну»

Читать на русском
Володимир Зеленський розповів, що на засіданні оборонного Рамштайну обговорили наданна Україні систем ППО та ПРО, а також посилення армії артилерією.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував засідання у форматі «Рамштайну». За його словами, воно було продуктивним.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

Президент заявив, що на засіданні обговорювали надання Україн систем протиповітряної й протиракетної оборони. У зверненні він також знову оголосив про створення фінансового «Рамштайну».

Президент ввів у дію санкції РНБО проти Януковича, Курченка та ДерипаскиУ середу, 12 жовтня, глава держави Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій проти експрезидента Віктора Януковича, ексміністра оборони Павла Лебедєва.

«Що зухвалішим і жорстокішим стає російський терор, то очевидніше для світу, що допомога Україні із захистом неба – це одне з найвагоміших гуманітарних завдань для Європи нашого часу. Вірю, що впораємося з цим завданням», – підкреслив Зеленський.

Крім того, він розповів, ще є позитивні новини з оборонного «Рамштайну» щодо посилення української армії сучасною артилерією. Також президент подякував партнерам, які вже вирішили посилити підтримку України для ефективного захисту у повітрі.

Нагадаємо, у Брюсселі 12 жовтня розпочалася підготовка до чергової зустрічі у форматі «Рамштайн». Перший пункт на порядку денному – посилення систем протиповітряної оборони України.

Також під час міжнародного круглого столу, який організували у рамках осінніх зборів МВФ та Світового банку, Зеленський заявив, що міжнарожна спільнота має створити новий формат підтримки України за прикладом «Рамштайну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: