Для адміністрації Байдена заявка України на вступ до НАТО стала несподіванкою – Politico

Читать на русском
Заява України про прискорений вступ до НАТО стала несподіванкою для адміністрації президента США Джо Байдена.
wikipedia

Заява України про прискорений вступ до НАТО стала несподіванкою для адміністрації президента США Джо Байдена.

Про це повідомляє Politico.

«За словами двох американських чиновників, знайомих із внутрішніми дискусіями, заява України про те, що вона прагне прискореного вступу до НАТО, стала несподіванкою для адміністрації Байдена», – йдеться в повідомленні.

Прискорений вступ України до НАТО: як швидко нас приймуть і що це означає для УкраїниОчікувати, що НАТО прийме Україну до своїх лав прямо зараз, звичайно не варто. Але це рішення задає вектор української політики на довгі роки вперед

Водночас спікер Палати представників Ненсі Пелосі відмовилася чітко схвалити заявку. На запитання видання, чи підтримує вона вступ України до НАТО, Пелосі сказала, що підтримує «гарантії безпеки» для Києва.

«Ми дуже віддані демократії в Україні. Давайте виграємо цю війну. Але я була б за те, щоб Україна мала гарантії безпеки», – заявила вона.

Нагадаємо, 30 вересня президент Володимир Зеленський за підсумками засідання Ради нацбезпеки і оборони підписав заявку на вступ України до НАТО у прискореному порядку.

Генсек Єнс Столтенберг заявив, що підтримує права України та її рішення йти власним шляхом. Але рішення про членство тієї чи іншої країни в НАТО прийматимуть усі 30 членів Альянсу

Того ж для влади Канади та країн Балтії заявили про підтримку заявки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: