Окупанти викрали заступника гендиректора Запорізької АЕС

Читать на русском
Окупанти викрали заступника гендиректора Запорізької атомної електростанції Валерія Мартинюка. Ймовірно, щодо нього застосовують тортури.

Окупанти викрали заступника гендиректора Запорізької атомної електростанції Валерія Мартинюка. Ймовірно, щодо нього застосовують тортури.

Про це повідомляє пресслужба «Енергоатому» в Тelegram.

«Вчора, 10 жовтня, російські терористи викрали заступника генерального директора Запорізької АЕС з персоналу Валерія Мартинюка і тримають його в невідомому місці, ймовірно, застосовуючи властиві їм методи тортур і залякування», - йдеться в повідомленні.

В «Енергоатомі» вважають, що таким чином росіяни намагаються отримати вкрай необхідну їм інформацію про особисті справи працівників Запорізької АЕС, аби якнайшвидше змусити український персонал працювати на «Росатом».

«Звертаємося до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та всієї світової спільноти із закликом задіяти всі можливі заходи для негайного звільнення Валерія Мартинюка з полону російських окупантів та повернення його до виконання посадових обов'язків», - закликає компанія.

Зазначається, що свавілля загарбників на Запорізькій АЕС потрібно якнайшвидше зупинити, створити зону ядерної безпеки навколо ЗАЕС та повернути її під повний контроль України.

1 жовтня стало відомо, що генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова було затримано російським патрулем. Окупанти зупинили автомобіль, його самого затримали і із зав'язаними очима відвезли у невідомому напрямку.

Після цього в росії заявили, що затримали гендиректора ЗАЕС нібито для «тимчасового допиту».

3 жовтня російські окупанти відпустили директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: