У МАГАТЕ прокоментували намір путіна присвоїти Запорізьку АЕС

Читать на русском
МАГАТЕ прокоментувало плани президента країни-агресора володимира путіна присвоїти Запорізьку АЕС.

МАГАТЕ прокоментувало плани президента країни-агресора володимира путіна присвоїти Запорізьку АЕС.

Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ у середу, 5 жовтня.

«Після повідомлень про те, що росія планує контролювати роботу Запорізької АЕС, генеральний директор Рафаель Гроссі консультуватиметься з відповідними органами», - йдеться у повідомленні.

Російські атаки на ТЕЦ стали такою ж частиною стратегії рф, як удари по ЗАЕС – експертУдари по енергетиці України - частина російської стратегії, яка спрямована на створення в країні зони тотальної гуманітарної катастрофи

Також у МАГАТЕ повідомили, що Гроссі відвідає Київ цього тижня, а потім й росію для переговорів щодо якнайшвидшого узгодження зони ядерної безпеки та безпеки ЗАЕС.

Окремо експерти МАГАТЕ заявили, що дізналися про плани перезапустити один із 6 реакторів (нині всі перебувають у режимі холодної зупинки) на зниженій потужності для виробництва пари та тепла для потреб станції.

«Необхідний певний час, аби завершити всі приготування, перш ніж роботу реактора можна буде поновити», - пояснили в агентстві.

Нагадаємо, 5 жовтня лідер країни-агресора володимир путін підписав указ про «передачу» Запорізької АЕС під контроль росії.

За інформацією ЗМІ, російські окупанти змушують співробітників Запорізької атомної електростанції підписувати контракти із «Росатомом».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: