Зеленський назвав наслідки зупинки Запорізької АЕС

Читать на русском
Зупинка захопленої росіянами Запорізької АЕС призвела до нестачі електроенергії для експорту до країн Євросоюзу.

Зупинка захопленої росіянами Запорізької АЕС призвела до нестачі електроенергії для експорту до країн Євросоюзу.

Про це повідомив глава держави Володимир Зеленський під час свого звернення в Telegram.

«Якщо Запорізька АЕС не працює, ми в Україні маємо певні складнощі. Отримуємо ситуацію, коли ми не маємо профіциту електроенергії, яку ми можемо експортувати зокрема до країн ЄС. Це мінус і для народів ЄС, котрі втрачають надійне джерело енергопостачання, це мінус і для нас, українців. Ми говоримо про це чесно», - сказав президент.

Зеленський обговорив з головою МАГАТЕ спробу путіна привласнити ЗАЕС: «Це – рейдерство»Володимир Зеленський 6 жовтня зустрівся з головою МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. Вони обговорили спробу володимира путіна передати у власність рф Запорізьку АЕС.

Український лідер також закликав країни Євросоюзу до єдності щодо протидії окупації Запорізької АЕС терористичними військами рф.

«Нам усім разом у Європі потрібно боротися за свої інтереси у повній єдності», - наголосив президент Зеленський.

Нагадаємо, 5 жовтня лідер країни-агресора володимир путін підписав указ про «передачу» Запорізької АЕС під контроль росії.

Міністерство закордонних справ України засудило «указ» російського диктатора володимира путіна про «прийняття у федеральну власність» тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції.

Також відомо, що окупанти змушують співробітників Запорізької атомної електростанції підписувати контракти з «Росатомом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: