Ліз Трасс закликала Європу відмовитися від російських енергоресурсів

Читать на русском
Трасс звернулася до Франції, Бельгії та Нідерландів, щоб захиститися від зимових відключень електроенергії.
Укрінформ

Прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс закликала європейських лідерів відмовитися від постачання енергоресурсів з країни-агресора. Війна в Україні показала, наскільки Європа залежить від російського постачання.

Про це йдеться у статті Трасc для газети The Times.

Згідно зі словами Трасс, вона закликає до єдності у питаннях енергетичної безпеки та міграції на першому саміті Європейського політичного співтовариства (EPC) 6 жовтня.

«Путін сподівається, що зможе розділити нас у боротьбі за енергоносії. Ми повинні показати йому, що він не правий», - написала прем'єр Британії.

Трасс звернулася до Франції, Бельгії та Нідерландів, щоб захиститися від зимових відключень електроенергії, заявивши, що Великобританія та її сусіди повинні взяти на себе зобов'язання підтримувати зв'язок через підводні кабелі та трубопроводи протягом зими, щоб «по всьому континенту горіло світло».

«Безпека, енергетика та міграція - три найнагальніші пріоритети для британського народу, тому вони також є головними в моєму порядку денному. Ось чому я їду до Праги на сьогоднішню зустріч європейських лідерів», - сказала вона.

Згідно з її словами, ці життєво важливі питання торкаються всього континенту, тому необхідна спільна позиція з європейськими друзями та союзниками.

«Саме тому ми хочемо бачити сильний голос для країн, які не входять до ЄС, таких як Україна, Норвегія та Швейцарія», - наголосила Трасс.

Водночас, говорячи про міграційні проблеми, з якими стикається Велика Британія, Трасс написала: «Ми пишаємося тим, що відкрили наші будинки для 130 тисяч українських біженців. Але нам потрібна рішучіша відповідь злочинним угрупованням, що експлуатують людей, які зневірилися».

При цьому, Сполучене Королівство поглибить спільну роботу з Францією, Нідерландами та іншими країнами вздовж міграційного шляху, щоби активізувати колективну відповідь на «цю транснаціональну трагедію», написала вона. За її словами, британський уряд зіткнувся зі зростаючим числом людей, які здійснюють небезпечні подорожі через Ла-Манш.

Як зазначає Bloomberg, Велика Британія не змогла відмовитись від російського пального, країна продовжує імпорт.

Нагадаємо, що Трасс збільшить допомогу Україні у наступному році. Стало відомо, що до неї увійде.

Напередодні у Британії стартувала підготовка молодших командирів ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: