Зеленський вперше поговорив з новим прем'єром Великої Британії: про що говорили

Читать на русском
Зеленський став першим іноземним лідером, із яким Трасс провела телефонну розмову на новій посаді.
Фото: EPA

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з новообраною прем'єр-міністром Великої Британії Ліз Трасс у вівторок, 6 вересня. Він став першим іноземним лідером, із яким Трасс провела телефонну розмову на новій посаді.

Про це український лідер повідомив у Twitter.

«Першим серед іноземних лідерів провів розмову з новообраним Прем'єр-міністром Великої Британії Ліз Трасс. Запросив її в Україну», - написав президент.

Зеленський розповів, як Джонсон допомагав УкраїніПрем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, який незабаром залишить свою посаду, з перших днів повномасштабної війни допомагав Україні та став «справжнім другом» для українського народу.

Зеленський висловив подяку народу цієї країни за лідерську оборонну та економічну підтримку України, відзначивши, що Британія готова до її подальшого посилення.

Водночас, співрозмовники приділили увагу безпековим гарантіям та обговорили участь Великої Британії у відбудові України.

«Скоординували подальший тиск на рф. Мета – зупинити агресію й притягнути винних до відповідальності. Важливо визнати росію державою-терористом. Продовжуватимемо активну взаємодію в усіх форматах», - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що 5 вересня міністра закордонних справ Ліз Трасс обрано лідером Консервативної партії і вона стала наступним прем'єр-міністром Великої Британії.

Також нагадаємо, що напередодні Зеленський поспілкувався із Джонсоном після обрання нового прем'єра Великої Британії.

Раніше Зеленський обговорив із Макроном результати роботи місії МАГАТЕ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: