Трасс збільшить допомогу Україні у наступному році: що до неї увійде

Читать на русском
Велика Британія є другим за величиною донором військової допомоги для України, виділивши 2,3 мільярда фунтів стерлінгів у 2022 році.
Mind.ua

Наступного року Велика Британія має збільшити обсяг військової допомоги, наданої Україні у 2022 році. Сполучене Королівство продовжить постачати ЗСУ реактивні системи залпового вогню.

Про це йдеться у прес-релізі британського уряду.

Як повідомляється, прем'єр-міністр Ліз Трасс зазначила, що конкретний характер військової підтримки Великої Британії визначатиметься виходячи з потреб ЗСУ.

«Перемоги України за останні тижні були надихаючими. Знову і знову ці сміливі люди кидали виклик тим, хто сумнівався, і показували, на що вони здатні, коли їм дають військову, економічну та політичну підтримку. Моє послання народу України таке: Велика Британія й надалі буде з вами на кожному кроці. Ваша безпека - наша безпека», - сказала вона.

У Генштабі розповіли, скільки бійців ЗСУ вже пройшли підготовку у БританіїБлизько 5 тисяч військовослужбовців ЗСУ вже пройшли підготовку у рамках операції INTERFLEX у Великій Британії.

Зазначається, що Велика Британія є другою країною за обсягами військової підтримки для України. Зокрема, у 2022 році уряд країни виділив 2,3 мільярда фунтів стерлінгів (більше 2,6 млрд доларів).

Окрім цього, з 2015 року Сполучене Королівство підготувало 27 тисяч військовослужбовців ЗСУ, а за останній рік надало сотні ракет, п’ять систем ППО, 120 одиниць бронетехніки та понад 200 тисяч одиниць несмертельної військової техніки. Минулого тижня до України транспортували десятки тисяч артилерійських боєприпасів.

Нагадаємо, що Велика Британія планує виділити щонайменше 2,63 млрд доларів на військову допомогу Україні в 2023 році.

Водночас, США та союзники обговорюють довгострокові потреби України в озброєнні, такі як системи протиповітряної оборони, а також питання щодо доцільності надання Києву винищувачів у «середньо- та довгостроковій перспективі».

Як ми раніше повідомляли, у Великій Британії вважають, що путін провалює усі військово-стратегічні завдання в Україні. Проте, ймовірно, війна затягнеться надовго, незважаючи на нещодавні успіхи українських військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: