В адміністрації Байдена оцінили, чи зможуть ЗСУ звільнити Крим

Читать на русском
В адміністрації Байдена заявили, що темпи контрнаступу ЗСУ у Херсонській області свідчать про те, що українці зможуть деокупувати Крим.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

В адміністрації президента США Джо Байдена оцінили ймовірність звільнення Криму від російських окупантів українськими військовими.

Про це повідомляє The Daily Telegraph з посиланням на високопоставленого американського чиновника.

За словами джерела видання, деокупація Криму для України вже є цілком можливою. Саме тому, такий сценарій подій вже не можна скидати з рахунків.

«Українці змінили динаміку бою» – Пентагон про успіхи ЗСУГлава Пентагону Ллойд Остін відзначи процес українських військових на полі бою та заявив, що ЗСУ змінили динаміку бойових дій.

Чиновник підкреслив, що надію на звільнення тимчасово окупованого росією півострова подають темпи просування українських захисників у Херсонській області.

«Зрозуміло, що рф більше не має ні здібності, ні сили волі для захисту ключових позицій, і якщо українцям вдасться відбити Херсон, то існує цілком реальна ймовірність того, що вони зрештою зможуть відбити Крим», – зазначив представник адміністрації Байдена.

Нагадаємо, передані Сполученими Штатами реактивні системи залпового вогню HIMARS та боєприпаси до них дозволяють українським військовим вражати цілі, зокрема в Криму.

На Херсонщині бійці ЗСУ продовжують вести контрнаступ - ворожі війська відступають та намагаються хоча б десь закріпитися. Зокрема, 5 жовтня Міноборони підтвердило визволення села Давидів Брід та Старосілля на Херсонщині.

Також Володимир Зеленський підтвердив, що українським захисникам вдалося звільнити від російської окупації ще 3 села у Херсонській області – Нововоскресенське, Новогригорівка та Петропавлівка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: