Росіяни вивозять сім’ї з окупованих територій після вибуху на Кримському мосту – Гуменюк

Читать на русском
Росіяни почали активно вивозити свої сім'ї з окупованих територій Україні після вибуху на Кримському мосту. Однак вони просуваються у бік півострову.
Вибух на Кримському мостуФото – EaDaily

Після вибуху на Кримському мосту росіяни на півдні почали активно вивозити своїх рідних з тимчасово окупованих територій України.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила начальниця об’єднаного координаційного штабу пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Враження таке, що не до атак їм зараз, тому що атаки не збільшились. Але ось пакування речей і вивезення родин активізувалося. З тимчасово окупованої Херсонщини вони почали вирушати в бік Криму, логіки в них ніколи не було, тому ми спостерігаємо просто за явищем», – зазначила вона.

Арестович спрогнозував події в рф після вибуху на Кримському мостуОлексій Арестович заявив, що російські спецслужби шукатимуть винуватців у вибуху на Кримському мосту серед своїх. Він спрогнозував, що керівна верхівка боротиметься за владу та власність росії після смерті путіна.

За її словами, ймовірно, росіяни просуваються у бік Криму, тому що сподіваються скористатися можливістю втекти, поки вона є. Зокрема, Кримський міст поки має пропускну спроможність.

Крім того, Гуменюк додала, що українські військові продовжують просуватися вперед на півдні. Саме тому окупанти відчувають тиск.

Нагадаємо, вранці в суботу, 8 жовтня, на залізничній гілці на Кримському мосту виникла масштабна пожежа, якій передував вибух. Горіли цистерни із пальним, пошкоджено дорожнє полотно. Рух автомобільною та залізничною частинами Кримського мосту було призупинено.

Напередодні російський диктатор володимир путін підписав указ про посилення заходів захисту транспортного переходу через Керченську протоку, Кримського мосту і магістрального газопроводу Краснодарський край – Крим.

9 жовтня путін під час зустрічі з головою слідчого комітету рф Олександром Бастрикіним заявив, що вибух на Кримському мосту – це «теракт», який нібито спрямований на руйнування російської інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: