«Українці змінили динаміку бою» – Пентагон про успіхи ЗСУ

Читать на русском
Глава Пентагону Ллойд Остін відзначи процес українських військових на полі бою та заявив, що ЗСУ змінили динаміку бойових дій.
Ллойд ОстінФото – CNN

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що прогрес українських військових на Херсонщині свідчить про зміну динаміки бою.

Про це він сказав в інтерв’ю CNN.

«Те, що ми зараз бачимо, це певним чином являє собою зміну в динаміці бою», – зауважив він.

Старт ленд-лізу для України: сьогодні набув чинності закон СШАЛенд-ліз для України запрацював із 1 жовтня 2022 року. Що це означає і яку зброю отримають ЗСУ.

За його словами, українські захисники показали себе «дуже добре» під час контрнаступу у Харківській області, після чого почали просуватися далі. Глава Пентагону підкреслив, що на Херсонщині також ЗСУ досягають успіхів.

Остін зазначив, що це можна пояснити якісним навчанням та практичним досвідом військових. Крім того, він назвав ефективним використання зброї, наданої США та іншими союзниками.

Окремо міністр оборони США відзначив ефективність використання українськими військовими ракетних комплексів HIMARS. Саме за допомогою цієї зброї вдалося ліквідувати значний потенціал російських окупантів.

Нагадаємо, що Сенат США ухвалив виділення 350 мільярдів доларів на відновлення України.

Також президент США Джо Байден підписав закон про продовження фінансування американського уряду. Документ включає додаткову фінансову допомогу для України.

Крім того, Сполучені Штати готові виділяти Україні 1,5 млрд доларів на місяць для підтримки її фінансів, а також переконують Євросоюз виділяти аналогічні суми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: