У Криму військові частини переведені в повну бойову готовність – Генштаб

Читать на русском
Окупанти готують мотострілецьку дивізію із мобілізованих кримчан, мешканців Краснодарського краю та Адигеї.

Окупанти готують мотострілецьку дивізію із мобілізованих кримчан, мешканців Краснодарського краю та Адигеї. На півострові військові частини переведені в повну бойову готовність.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Крім того, у Криму проводяться заходи щодо розосередження російських підрозділів.

Генштаб фіксує прибуття до пункту постійної дислокації 810-ї окремої бригади морської піхоти, яка базується в Севастополі близько двох тисяч відмобілізованих осіб.

В окупованому Криму стався вибух: горить аеропорт «Бельбек»Так званий губернатор окупованого Севастополя заявив, що на аеродромі Бельбек начебто трапилась позаштатна ситуація.

У місті Будьонівськ Ставропольського краю, до 205 окремої мотострілецької бригади 49 загальновійськової армії Південного військового округу, за мобілізацією прибуло близько 5 тисяч осіб. Відомо, що у пункті постійної дислокації частини знаходиться близько 3 тисяч, решта – у наметовому містечку на полігоні Миколо-Олександрівський. Із зазначеним особовим складом розпочалися заняття з бойової підготовки.

Минулої доби противник завдав 4 ракетних і 16 авіаційних ударів, здійснив понад 75 обстрілів з РСЗВ по військових і цивільних об'єктах на території України. Крім того, для ударів по об'єктах інфраструктури ворог застосовує БПЛА іранського виробництва Shahed-136.

Минулої доби від ворожих ударів постраждало понад 30 населених пунктів. Серед них – Білогорівка, Бахмут, Красногорівка, Мар'їнка, Водяне, Трудове, Богоявленка, Новоукраїнка, Горіхів, Залізничне, Іллінка, Нікополь, Благодативка, Миколаїв, Очаків та Одеса.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін.

На інших напрямках противник продовжив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:

  • на Сіверському напрямку – у районах населених пунктів Середина Буда, Фотовиж та Будки Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – у районах населених пунктів Вовчанськ та Гатище Харківської області;
  • на Краматорському напрямку – Григорівка, Білогорівка, Верхньокам'янське та Роздолівка;
  • на Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Опитне, Яківлівка, Юріївка та Новоселівка;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Красногорівка, Опитне, Першотравневе, Мар'їнка, Новомихайлівка та Водяне.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог завдав вогневого ураження в районах населених пунктів Новоукраїнка, Прасков'ївка, Пречистівка, Павлівка, Ненудне, Шахтарське, Велика Новосілка, Новоандріївка, Залізничне, Гуляйполе, Гуляйпільське, Полтавка, Новопіль.

На Південнобузькому напрямку обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали районів двадцяти восьми населених пунктів, недалеко від лінії зіткнення.

Підтверджено знищення боєприпасів після вогневої поразки 30 вересня у районі населеного пункту Чернігівки Запорізької області та поранення близько 50 осіб.

За добу підрозділи Сил оборони відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Козача Лопань, Вимка, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина та Первомайське.

Для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони минулої доби завдала 29 ударів. Підтверджено ураження опорного пункту противника, 22 райони зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 2 БПЛА.

Ракетні війська та артилерія за добу вразили 8 командних пунктів, 10 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. Крім того, в зону ураження потрапили 3 склади з боєприпасами та 2 зенітних ракетних комплекси С-300.

Нагадаємо, вранці в неділю, 2 жовтня, російські окупанти атакували місто Запоріжжя та його околиці. Вибухи пролунали вибухи під час повітряної тривоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: