У Пентагоні заявили, що американські РСЗВ дозволяють ЗСУ атакувати цілі в Криму

Читать на русском
РСЗВ від США можуть досягти більшості цілей на полі бою та більшості цілей, у тому числі в Криму.
РСЗВ HIMARSmil.in.ua

Передані Сполученими Штатами реактивні системи залпового вогню HIMARS та боєприпаси до них дозволяють українським військовим вражати цілі, зокрема в Криму.

Про це заступниця помічника міністра оборони США у справах росії, України та Євразії Лори Купер повідомляє на брифінгу.

Представниця Пентагону вкотре наголосила, що Крим є українською територією.

«Згідно з нашими оцінками, за допомогою наявних у них систем GMLRS на HIMARS, додаткову кількість яких ми надамо в новому пакеті військової допомоги, вони можуть досягти більшості цілей на полі бою. Вони можуть досягти більшості цілей, у тому числі в Криму», - заявила Купер.

«Українці змінили динаміку бою» – Пентагон про успіхи ЗСУГлава Пентагону Ллойд Остін відзначи процес українських військових на полі бою та заявив, що ЗСУ змінили динаміку бойових дій.

Водночас, у Пентагоні також зазначили, що Сполучені Штати вважають за доцільніше передачу Україні радянських, а не західних танків.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден підписав закон про продовження фінансування американського уряду. Документ включає додаткову фінансову допомогу для України. Згодом Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні.

Стало відомо, скільки систем HIMARS буде у новому пакеті військової допомоги США.

Раніше ми повідомляли, Сполучені Штати готові виділяти Україні 1,5 млрд доларів на місяць до кінця війни для підтримки її фінансів, а також переконують Євросоюз виділяти аналогічні суми.

Напередодні Збройні сили України завдали ракетного удару по Антонівському мосту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: