Колишнього ватажка «ДНР» Безлера підозрюють у тортурах українців у Криму

Читать на русском
Прокуратура Криму повідомила про підозру колишнього ватажка ДНР, який також причетний до окупації півострова.

Прокуратура Криму повідомила про підозру колишнього ватажка незаконного збройного формування «ДНР», який також причетний до окупації півострова.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Криму у вівторок, 4 жовтня, у Telegram.

СБУ повідомила про підозру бойовику «ДНР», який брав участь у тортурах в «Ізоляції»Служба безпеки України встановила бойовика ДНР, який катував українських військових і мирних громадян у незаконній донецькій в'язниці окупантів Ізоляція.

«Прокуратура автономії повідомила про підозру громадянинові росії, активному учаснику подій, які призвели до окупації кримського півострова, саме він пізніше став одним з ватажків незаконного збройного формування, що діяв на Донбасі», – сказано в повідомленні.

Як зазначається, дії підозрюваного кваліфіковані як порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) та посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

«Підозрюваний активно сприяв окупації ЗС рф території Автономної Республіки Крим. У березні 2014 року, перебуваючи у м. Сімферополь, підозрюваний разом зі спільниками викрав трьох громадян України через їх публічну демонстрацію проукраїнської позиції в Криму та спротив окупації півострова», – інформують у прокуратурі.

Зазначимо, у повідомленні прокуратури не вказується ім'я підозрюваного. Але судячи з часових рамок йдеться про Ігоря Безлера.

Нагадаємо, більше року тому СБУ завершила досудове розслідування щодо колишнього ватажка бойовиків ДНР Ігоря Безлера.

Раніше на Донеччині підірвали авто соратника Безлера.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: