Зеленський розповів, скільки українців окупанти примусово депортували до росії

Читать на русском
У багатьох із них відібрали документи, багато з них пройшли через страшні фільтраційні табори окупантів, де над ними знущались і залякували.
freeradio.com.ua

Країна-агресор примусово депортувала вже понад 1,6 млн українців, багато з них пройшли через фільтраційні табори та залишилися без документів.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у зверненні до учасників сесії Генеральної асамблеї Організації американських держав, йдеться на сайті ОПУ.

«Вже понад 1,6 млн українців примусово депортовані росію. Вони розпорошені по території цієї держави, розкидані по віддалених регіонах рф. У багатьох із них відібрали документи, багато з них пройшли через страшні фільтраційні табори окупантів, де над ними знущались і залякували. Це – люди. Але для росії це також ресурс», - зазначив президент.

Влада рф у невідомому напрямку вивезла українських біженців з естонського кордону – ЛяенеметсРосіяни на вантажівках вивезли у невідомому напрямку українських біженців, які знаходилися на кордоні рф та Естонії, щоб евакуюватися в ЄС.

При цьому, Зеленський наголосив, що не сумнівається у перемозі України у війні, однак питання зараз в тому, скільки ще українців росія зможе викрасти та вбити, перш ніж визнати свою поразку.

Український лідер наголосив, що рф відправила свою армію в Україну, аби перетворити державу на свою колонію, як було раніше, у часи імперій. Президент зауважив, що мільйони українців стали на захист свободи та своєї держави і не дозволять країні-агресору повернути той старий несправедливий час.

«Ми робимо все, щоб якнайшвидше звільнити нашу землю, щоб якнайшвидше врятувати всіх наших людей від цього вторгнення. Ми робимо все, щоб поставити крапку у довгому переліку українських жертв, який створює росія», - зазначив він.

Нагадаємо, що стало відомо, скільки повернули в Україну дітей, вивезених окупантами до рф.

З початку повномасштабної війни окупанти депортували з України щонайменше 7 тисяч дітей.

Також влітку стало відомо, що росія почала повертати депортованих маріупольців додому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: