Відомо, скільки повернули в Україну дітей, вивезених окупантами до рф

Читать на русском
В Україну за сприяння Мінреінтеграції вже повернули 55 депортованих українських дітей, яких викрали окупанти.
Ілюстративне фотоФото – Reuters

З початку повномасштабного вторгнення в Україну російські окупанти викрадали дітей з тимчасово захоплених територій, після чого вивозили їх в росію. Однак їх вже повертають додому.

Про це повідомляє Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій у Telegram.

Відомо, що за сприяння міністерства вже повернули 55 депортованих українських дітей. Зокрема, саме з рф вдалося вивезти в Україну 31 дитину.

Верещук закликала українців в окупації не пускати дітей до школиГромадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, необхідно не пускати дітей до шкіл, оскільки росіяни можуть використовувати їх як живий щит.

На гарячу лінію щодня надходить велика кількість звернень людей, які повідомляють про вивезення дітей до росії. Україна буде судитися проти агресора за фактами так званого усиновлення викрадених дітей, адже міжнародні конвенції визнають депортацію воєнним злочином.

«Команда Мінреінтеграції активно підтримує діток також після повернення на Батьківщину: проводяться зустрічі з сім'ями, надається допомога у вирішенні побутових проблем та адаптації тощо», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни росія депортувала з України щонайменше 7 тисяч дітей

Також відомо, що в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинули 383 дитини, 747 – дістали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: