Росіяни вивезли до Підмосков’я ще майже 80 сиріт з Луганщини

Читать на русском
Окупанти вивезли до рф із захопленої Луганської області 76 дітей-сиріт. Ще понад 100 дітей перебувають під наглядом у соціальних установах ЛНР.
Укрінформ

Окупанти вивезли до рф із захопленої Луганської області 76 дітей-сиріт. Ще понад 100 дітей перебувають під наглядом у соціальних установах «ЛНР».

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Телеграмі.

«Ще 76 дітей-сиріт вивезено до соціально-реабілітаційних центрів для неповнолітніх у рф, розташованих у московській області. Наразі чотири регіони росії мають прийняти їх у складі сімейних груп», – йдеться в повідомленні.

Загалом ще 104 дитини, які перебувають під наглядом у соціальних установах «ЛНР», готуються до «передачі під опіку» до російських родин.

«Це дозволяє окупантам скоротити прірву поколінь, особливо серед чоловічого населення, яка щоденно зростає разом із кількістю загиблих військових. Що буде із цим питанням у так званій «ЛНР» росіянам байдуже – розуміють, що на Луганщині вони тимчасово», – додає Гайдай.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення в Україну російські окупанти викрадали дітей з тимчасово захоплених територій, після чого вивозили їх в росію. Станом на початок вересня рф депортувала з України щонайменше 7 тисяч дітей.

Тоді як станом на 14 вересня за сприяння міністерства вже повернули 55 депортованих українських дітей. Зокрема, саме з рф вдалося вивезти в Україну 31 дитину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: